Winter time

 Feyenoord, aktuele informatie

Hier verschijnt zo snel mogelijk na de wedstrijd de aktuele informatie (althans: in elk geval als er gewonnen is <g>.

Feyenoord wint de Johan Cruijf Schaal (de Nederlandse supercup)

Feyenoord-Ajax 3-2

Voor het eerst in de vierjarige geschiedenis van deze prijs, won Feyenoord. Hoewel vooral door beide trainers werd gezegd dat het niet veel voor zou stellen, was het prestige toch zo groot dat er een leuke partij werd gevoetbald. De Arena was aangewezen als plaats van handeling, maar het was toch voor Feyenoord een thuis wedstrijd. Dus werd er in het rood/wit gespeeld. Bosvelt (geschorst) en van Wonderen (blessure) moesten toekijken. Met van Gastel werd geen risico gelopen. Hij mocht de laatste drie minuten nog even meespelen om de schaal in ontvangst te kunnen nemen. Voor een "onbelangrijke prijs" keken alle betrokkenen toch opvallend blij. Voor nieuwe Ajaxcied Winter waren de druiven kennelijk wel zuur, want als enige was hij van mening dat Ajax de hele wedstrijd de beste was geweest en dus recht had op de overwinning.

Die mening werd eigenlijk door niemand gedeeld. De eerste dertig minuten overheerste Feyenoord en maakte Ajax een paar flinke fouten in de verdediging. Vervolgens nam Ajax het heft in handen. Vlak voor rust kwamen de Amsterdammers dichterbij en in het eerste kwartier werd de stand zelfs gelijk getrokken. Een nieuwe nederlaag voor Feyenoord, wat nog nooit in de Arena had kunnen winnen? Zo ver kwam het niet door een prachtige vrije trap van Patrick Paauwe. De eerste seizoensprijs was binnen!

1-0    Tomasson (13')
2-0    Kalou (15')
2-1    Knopper (45')
2-2    Gronkjaer (53')
3-2    Paauwe (86')

Opstelling Feyenoord:
Dudek, Van Gobbel, Konterman, Paauwe, Rzasa, Gyan, Tomasson (Tininho/65'), De Visser, Kalou (Van Gastel/87'), Cruz, Van Vossen (Cairo/65')

Gele kaarten: Van Vossen, Kalou

Toeschouwers: 44.500

Binnenkort op deze pagina ook wedstrijdbeelden!

Jozef toont KNVB beker

Als je wilt reageren op deze, of één van de volgende pagina's, stuur dan een mailtjeTerug naar huis.