De eerste dag, de dag van Elst, door de Betuwe vlak langs Arnhem. Iedereen moet nog even wennen aan het vroege opstaan (de 50 km start tenslotte al om 4 uur, de 40 km mag twee uur langer slapen en de 30 km wandelaars kunnen zelfs "uitslapen" tot half 8), en de onervaren wandelaars beginnen met een veel te hoog tempo. Maar voor iedereen is het de enige dag via de noordkant van de Waal, langs plaatsen als Bemmel, Huissen, Elst, Valburg en tenslotte vanaf Oosterhout over de hele lange dijk naar Nijmegen. Vele wandelaars balen er van om de Waalbrug al lang vantevoren te zien, maar datzelfde uitzicht zeker een uur in het oog houden:

De rustposten van de RET zijn te vinden op de volgende lokaties:

In Houtakker, aan de Dikelsestraat 7 in de gemeente Bemmel (of liever vlak nadat je Bemmel bent gepasseerd). Aan de rechterkant tref je wagen A aan, een paar honderd meter nadat via het viaduct de rijksweg is overgestoken. De rustpost is gevestigd op het terrein van een varkensfokker.

De tweede rust is "terug van weg geweest". Er wordt nog wel langs Huissen gelopen door de 50km, maar de bocht gaat vervolgens weer over het viaduct bij Elden. De rustpost staat dan ook weer "net als vroeger" op dit viaduct, vlak voor het Gelredome.

De grote rust van de eerste dag is gevestigd in Valburg, vlak na het passeren van de spoorweg overgang. Bij deze rust van wagen C komen alle afstanden. Soep, drank en heel veel meer staan hier klaar aan de Tielsestraat nr. 30:

De laatste rust van de dag (voor alle afstanden) is in Oosterhout, bij de begraafplaats aan de rechterkant van de weg. Door de drukte en doordat de rust verscholen zit tussen de bossen loop je hem snel voorbij. Opletten dus!!!

Als je wilt reageren op deze, of één van de volgende pagina's, stuur dan een reaktie.Terug naar huis.